Voet

Voetklachten komen veel voor. Onze voeten dragen namelijk het gewicht van ons hele lichaam en bestaan uit zesentwintig botten en veel banden, spieren en pezen. Niet alleen bewegen we onze voeten vooruit, maar ook achteruit, opzij, omhoog en omlaag.

Niet zo vreemd dat we na een dag veel lopen of staan wel eens vermoeide voeten hebben. Dit soort type voetklachten of vermoeidheidsklachten zijn vaak na een dag of twee weer over, maar er bestaan ook meer langdurige voetklachten.

Denkt u maar eens aan niet goed zittende schoenen, staan en lopen op ongelijke ondergrond en de stand van beweeglijkheid van de enkel-voet. Ook tijdens het sporten kunt u een voetblessure oplopen. Bij intensief springen, heuveltrainingen komt er veel spanning op de voet te staan die voor overbelasting kan zorgen.

Een goede warming-up en cooling down bij het sporten helpen om uw voeten blessurevrij te houden. Ook met de juiste fysiotherapeutische oefeningen zijn uw voetklachten goed te behandelen bij SMC Sparta Rotterdam.

Heeft u pijn aan uw voeten?
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909210