SMC Sparta Rotterdam, Fysiotherapie Rotterdam

Specialisten

Naast onze fysiotherapeuten en sportartsen, biedt SMC Sparta Rotterdam ruimte aan nog meer sportspecialisten onder één dak. Een sportspycholoog, een dietist, en een osteopaat maken ons team compleet. Met deze multidisciplinaire kennis in huis kunnen we je optimaal adviseren en behandelen.

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256

Een sportpsycholoog ondersteunt sporters, coaches en teams op het mentale vlak om het beste uit zichzelf te halen en/of het plezier in hun sport te behouden. Door middel van mentale trainingen leer je (of versterk je) mentale vaardigheden die je helpen om met de uitdagingen die bij sport komen kijken, om te gaan.

Mentale training en begeleiding is voor iedereen, op elk niveau en van jong tot oud. Je kunt er mee aan de slag als je tegen een mentale drempel aanloopt, maar ook als het goed gaat en je mentaal (nog) sterker wilt worden. Ook voor sporters die aan hun herstel werken na een blessure kan mentale training een waardevolle aanvulling zijn. De begeleiding wordt altijd op jouw vraag en jouw situatie afgestemd.

Onze sportpsycholoog Kim kan je helpen bij o.a. de volgende punten:

 • meer zelfvertrouwen krijgen
 • (negatieve) emoties en gedachten de baas zijn
 • omgaan met (tijdelijk) minder motivatie en plezier in het sporten
 • focus en controle houden
 • omgaan met (wedstrijd)spanning, druk en tegenslagen
 • omgaan met nieuwe situaties en omstandigheden
 • omgaan met een blessure

Voor meer informatie zie: www.berkhoutperformancecoaching.nl

Hier lees je ook wat een sportpsycholoog voor een coach of team kan betekenen.

Vergoeding/kosten

Trainingen bij een sportpsycholoog worden momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis (telefonisch) informatiegesprek. Een intake/training bedraagt €70,- (btw vrij) en duurt 50 tot 60 minuten.

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256

Een podotherapeut is een erkend paramedicus en is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die zijn ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend loop- of bewegingspatroon tijdens het sporten.

De podotherapeuten van Podotherapie Rotterdam Capelle behandelen sporters van elk niveau, die klachten hebben aan de voet, enkel, knie, heup en/of rug, maar ziet ook sporters die een advies wensen in het kader van herstel en preventie van blessures of het verbeteren van de sportprestatie.

Een sportblessure kan door meerdere factoren worden veroorzaakt. Een verstoring van de balans tussen de belasting en belastbaarheid is vaak van grote invloed op het ontstaan van de klacht, maar ook het sportschoeisel en de ondergrond kunnen een belangrijke oorzaak zijn in het oplopen van een sportblessure.

Het podotherapeutisch onderzoek is erop gericht de sportspecifieke bewegingen in combinatie met de sportschoen en de ondergrond te analyseren met als doel de oorzaak van de klacht te achterhalen.

Werkwijze

De podotherapeut werkt met de voet of been in de hand om te voelen waar de pijn zich manifesteert. Vervolgens worden de functionele eigenschappen van de voet, knie, heup, bekken en rug bekeken, middels een biomechanisch onderzoek. Er wordt zowel zittend als staand getest en de voetstand en houding wordt gemeten en geanalyseerd. Het looppatroon wordt beoordeeld en zo nodig wordt het onderzoek uitgebreid met een drukmeetanalyse.

Behandeling

De behandelingen van een podotherapeut kan bestaan uit:

 • Aanmeten en vervaardigen van podotherapeutische zolen.
 • Het vervaardigen van correctie en/of ontlasting in de (sport)schoen.
 • Het modelleren en bewerken van siliconen ortheses (beschermend en/of corrigerend teenstukje).
 • Uitvoeren van podo manuele technieken aan voet, enkel en knie.
 • Toepassen van voorlopige therapieën: vilttechnieken.
 • Toepassen van (medical) taping.
 • Geven van schoen-, sok-, en voetverzorgingsadviezen.
 • Vergoeding

De podotherapie wordt vanuit veel aanvullende verzekeringspakketten vergoed. Voor de hoogte van de vergoeding adviseren wij u de polisvoorwaarden na te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Meer informatie zie onze website www.podotherapierotterdam.nl

Maak een afspraak
mailinfo@podotherapierotterdam.nl
telBel 010-4557755

Onze sportdiëtist is Rafael Maza Diaz, gespecialiseerd sportdiëtist en eigenaar bij High Performance Nutrition. Als sportdiëtist helpt hij (top)sporters om het maximale uit zichzelf te halen door het eetpatroon af te stemmen op persoonlijke doelstellingen. De juiste voeding is essentieel om het maximale uit je prestaties te halen als sporter. Naast zijn werkzaamheden voor High Performance Nutrition werkt hij als Performance Nutritionist bij AFC Ajax.

Als sportdiëtist helpt bij:

 •  Optimaal presteren
 •  Zorgen voor voldoende energie tijdens trainingen en wedstrijden
 •  Het vergroten van spiermassa
 •  Verbeteren van herstel
 •  Voedingsbegeleiding bij (langdurige) blessures
 •  Op streefgewicht komen
 •  Advies voor gebruik van (prestatiebevorderende) supplementen

Direct in contact komen? Rafael is telefonisch bereikbaar via 06-53990952

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256

Elise Rensing is een ervaren sportmasseur en is van mening dat ontspanning van de spieren cruciaal is bij intensief sporten of bij een drukke baan. 
Je lijf heeft meer nodig dan we soms denken of weten. Elise kiest voor specifieke technieken en kijkt naar wat het lijf nodig heeft en waar de knelpunten zitten.
Ze neemt er de tijd voor en bepaalt welke spieren extra aandacht nodig hebben. De duur van een sportmassage varieert van 1 tot 1,5 uur.

Om blessures te voorkomen, goed te herstellen en de spieren te laten ontspannen, kan je een afspraak maken en telefonisch contact opnemen op het nummer: 0611532517 of stuur een e-mail naar: info@praktijkvitalise.nl

 

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909256

Osteopathie is een geschikte manier om onder andere sportblessures die blijven terugkeren goed te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van de blessure dan de fysiotherapeut, kan dit een goede aanvulling zijn voor de weg naar herstel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen fysiotherapeut en osteopaat erg goed te werken.

Osteopathie is een manuele behandelmethode, die zich richt op het behandelen van de oorzaak van de klachten. Het richt zich op de relaties tussen de gewrichten, wervelkolom, organen en andere weefsels van het menselijk lichaam. Voor een fit gevoel moet het lichaam bewegen volgens een natuurlijke balans. Verstoringen van deze balans, bewegingsblokkades genoemd, kunnen voor klachten zorgen

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909256

Personal training is de meest effectieve manier om uzelf in topconditie te brengen en te houden.

Een personal trainer is niet alleen een trainer, maar ook uw coach, motivator en inspirator die u stimuleert lichaam en geest in balans te brengen op weg naar een gezonde levensstijl. Samen met u wordt er een persoonlijk programma afgestemd op uw geschiedenis, sportverleden, werk en ritme en specifieke doelen. Zonder dat u er erg in heeft worden binnen mum van tijd gezonde voeding en sporten een gewoonte.

WERKWIJZE:

 • gratis intake gesprek. Hierin worden uw wensen besproken en wordt er een nulmeting uitgevoerd
 • vervolgens wordt er een programma opgesteld van gemiddeld 12 weken om het gewenste resultaat te kunnen bereiken
 • om de zes weken wordt er een tussenmeting uitgevoerd
 • aan het eind van het programma wordt door middel van een eindmeting gemeten of het gewenste resultaat is bereikt

PERSONAL TRAINING IS BEDOELD VOOR MENSEN DIE:

 • weer fit willen worden na een blessure
 • gewicht willen verliezen
 • algehele conditie willen verbeteren
 • meer spierkracht willen ontwikkelen
 • begeleid willen worden naar nieuwe prestaties
 • meer bewegingsvrijheid en stressbestendigheid willen ontwikkelen

Vergoeding/kosten:

Personal training kost €68,50 euro per training (incl. BTW). De trainingen worden elke dag van de week gegeven, zowel overdag als ’s avonds.

De Biomechanieker is al jaren gespecialiseerd in het aanbieden van fietsmetingen/bikefittings.
Met hun unieke manier van werken op basis van Biomechanica vergroten zij uw fietsplezier en prestaties. Lichamelijke klachten worden voorkomen of weggenomen door het volledig personaliseren van de fiets.

De ideale fietspositie

Zij streven ernaar de ideale fietspositie voor u te bereiken waarbij prestatie en gezondheid op de fiets centraal staat. Vooral de gevolgen van een slechte houding op de gezondheid op lange termijn worden vaak onderschat. Zorg dat u dit niet overkomt en laat uw fiets afstellen tijdens een fietsmeting/bikefitting.

Aanpassen van de fietspositie tijdens de fietsmetingen

Het gaat bij het aanpassen van uw positie op de fiets niet om gemiddeldes, maar om uw specifieke situatie. Diverse variabelen spelen hierbij een rol, zoals uw fysieke gesteldheid. Denk dan aan: gewicht, flexibiliteit, huidige of oude blessures, beenlengteverschil, scoliose, etc. Ook uw leeftijd, de doelen die u wenst te behalen en het type fiets waarop u rijdt zijn belangrijk bij het bepalen van de ideale zit op de fiets.
Bovendien krijgt u adviezen mee hoe u door aan uw lichaam te werken de fietspositie nog verder kan perfectioneren.

Voor elk type fiets en fietser

Een fietsmeting of bikefitting is met elke type fiets aan te raden. Zowel voor de racefiets, mountainbike, tijdritfiets, veldritfiets en zelfs e-bike of stadsfiets is elk onderdeel van belang. Denk aan de lengte van het crankstel, de breedte en geometrie van het zadel en het stuur, de stuurpen en zadelpen en natuurlijk de schoenplaatjes in het geval van de sportievere fietsen.
Zij nemen elke onderdeel onder de loep, stellen het optimaal af en voorzien u van advies als er zaken beter kunnen.

Kosten/Vergoeding

De Biomechanieker biedt diverse fietsmetingen/bikefittings aan. Kosten lopen uiteen van €119,- voor een advies fietsmeting of aankoopadvies tot €215,- voor een complete fietsmeting.
Geen vergoeding vanuit zorgverzekeraars.
Voor meer informatie over de verschillende de typen fietsmetingen kijk op: www.debiomechanieker.nl

Laat u overtuigen door de reviews die klanten hebben achtergelaten:
de biomechanieker – Google zoeken

Afspraak maken? Bel 06-34005195 of email: info@debiomechanieker.nl

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909256

Keuringsloket

Keuringsloket is specialist op het gebied van medische onderzoeken, medische keuringen en preventief medisch onderzoek. U kunt bij Keuringsloket terecht voor uw rijbewijskeuring, ademluchtkeuring, bodemsaneringskeuring, asbestkeuring of preventief medisch onderzoek.

U staat centraal

Wij weten hoeveel er van een keuring kan afhangen daarom staat u bij ons centraal. Wij kijken zorgvuldig naar uw vraag en werken altijd volgens de nieuwste richtlijnen. Wij zitten in een prettige en moderne praktijk. Daarnaast beschikken wij over de nieuwste apparatuur zodat wij u de beste zorg kunnen bieden.

Aangeboden keuringen

 • Rijbewijskeuring, voor 75+ en groot rijbewijs.
 • Taxipaskeuring
 • Ademluchtkeuring/persluchtkeuring
 • Asbestkeuring
 • Bodemsaneringskeuring alle types: A, B en C.
 • Gezondheidscheck
 • Preventief Medisch Onderzoek
 • Verzekeringskeuring: klein gericht onderzoek, huisartsenkeuring en internistenkeuring.

Zie voor het volledige aanbod www.keuringsloket.nl of neem gerust contact op.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig online een afspraak maken klik hier. Of bel Keuringsloket op 010 890 92 56.

 

Business to business – keuringen op uw locatie

Voor sommige beroepsgroepen is het noodzakelijk dat er regelmatig een keuring wordt verricht. Wilt u meerdere medewerkers laten keuren op één dag op uw eigen locatie? Dat is mogelijk! Neem voor zakelijke keuringen contact op met Keuringsloket op telefoonnummer 010 890 92 56 of stuur een e-mail naar info@keuringsloket.nl Wij stellen een offerte op maat op en organiseren de keuring geheel naar uw wens.

Daarom Keuringsloket medische keuringen

 • Gecertificeerde keuringsartsen
 • Scherpe prijs
 • Makkelijk parkeren
 • Direct online een afspraak maken
 • Korte wachttijden
 • Keuren op uw locatie
Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909256