SMC Sparta Rotterdam, Fysiotherapie Rotterdam

Sportarts Rotterdam

Maak kennis met de ervaren (top)sportarts Rotterdam van het SMA Olympia: Pieter Sengkerij. Alle sporters, van recreatief tot professioneel, kunnen bij hem terecht voor sportmedische kennis. Zijn snelle en deskundige diagnose kan je een hoop tijd besparen bij een vervelende blessure. Na het stellen van de diagnose kijkt hij welke vervolgbehandeling het beste aansluit op jouw situatie.

Contact onze sportarts
mailMail voor een afspraak
telBel: 010 8909256
Sportmedisch onderzoek

Sportmedisch onderzoek

In overleg met de andere deskundigen in ons centrum kan gelijk een aanvullend onderzoek worden gedaan. SMA Olympia maakt deel uit van een uitgebreid netwerk aan medische specialisten die een rechtstreekse en snelle doorverwijzing mogelijk maken. Vaak kan de sportarts zelf behandelen of adviseren over bijvoorbeeld aanpassingen in materiaal of trainingsschema’s. Je kunt ook bij hem terecht met vragen over training, medicijnen, supplementen, of juiste sportschoenen.

Onze sportarts helpt je graag om het maximale uit sporten te halen.

Het SMA geeft jouw graag advies over welke sport bij je past, hoe je fysieke conditie ervoor staat en waar je op moet letten bij het voorkomen van blessures. Dit doen we door het aanbieden van pakketten die onder andere bestaan uit een uitgebreid onderzoek van uw houding en beweging, een hartfilmpje en een longfunctie– en inspanningstest.

Inspanningstesten analyseren gezondheidsrisico’s en geven bovendien bruikbare informatie om je huidige conditie te verbeteren. Daarnaast zijn er een aantal sporten, bijvoorbeeld duik-, auto- en motorsport, waarvoor een sportkeuring verplicht is.

Voor deze verplichte keuringen biedt het SMA diverse mogelijkheden.

Begeleiding

Begeleiding

Naast individueel bezoek aan de sportarts, kan er ook een totaalpakket afgenomen worden voor een vereniging of een sportevenement. Dit kan voor een korte periode, maar ook voor langere tijd waarbij de begeleiding bestaat uit consult en advies.

Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt een specifiek pakket samengesteld. Dit kan bestaan uit een keuring, inspanningstests, het bijhouden van een logboek, consulten bij blessures, specifieke krachttraining, voedingsadviezen en mentale training. Voor een optimaal resultaat stellen we een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam op die nauw samenwerkt met de trainer.

Vergoeding sportarts Rotterdam

Vergoeding sportarts Rotterdam

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) sportkeuringen via het aanvullende pakket consulten. Wij adviseren je om van te voren bij je zorgverzekeraar te informeren welke vergoeding van toepassing is.

Tarieven sportarts Rotterdam

Tarieven sportarts Rotterdam

Algemene Sportmedische Onderzoeken
 

 

 

 Sportmedisch onderzoek basis plus (SMOBP) Sportmedisch onderzoek

groot (SMOGX)

Cardiovasculair screening (CVSMO 35+)
Vragenlijst
Biometrie
Visus
Screenend intern
Screenend neurologisch
Screenend orthopedisch
Longfunctie rust
Bloedonderzoek
ECG rust
ECG inspanning
Ademgasanalyse
Certificaat Op indicatie Op indicatie Op indicatie
verslag
Kosten €196 €268 €198
Tijdsduur 60 105 60
Verplichte Sportmedische Onderzoeken
SMO Basis (SMOB) SMO Duiken (SMOD) SMO Autosport (KNAF) zonder ECG (SMOB) Autosport (KNAF) < 45 jaar met ECG (SMOBE) Autosport (KNAF) >45 jr/ internationaal (CSVMO 35+) SMO Sport

Opleiding / evenement buitenland -35jr (SMOBE)

SMO VeVa (defensie) (SMOVEVA) SMO evenement buitenland 35+

(CVSMO 35+)

Vragenlijst
Biometrie
Visus
Screenend intern
Screenend neurologisch
Screenend Orthopedisch
Longfunctie
Bloed
ECG rust
ECG inspanning
Certificaat
verslag
Kosten €114 €114 €114 €135 €198 €135 €135 €198
Tijdsduur 30 30 30 30 60 45 45 60