SMC Sparta Rotterdam, Fysiotherapie Rotterdam

Specialisten

Naast onze fysiotherapeuten en sportartsen, biedt SMC Sparta Rotterdam ruimte aan nog meer sportspecialisten onder één dak. Met deze multidisciplinaire kennis in huis kunnen we u optimaal adviseren en behandelen.

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256
Sportpsychologie

Sportpsychologie

Een sportpsycholoog ondersteunt sporters, coaches en teams op het mentale vlak om het beste uit zichzelf te halen en/of het plezier in hun sport te behouden. Door middel van mentale trainingen leer je (of versterk je) mentale vaardigheden die je helpen om met de uitdagingen die bij sport komen kijken, om te gaan.

Mentale training en begeleiding is voor iedereen, op elk niveau en van jong tot oud. Je kunt er mee aan de slag als je tegen een mentale drempel aanloopt, maar ook als het goed gaat en je mentaal (nog) sterker wilt worden. Ook voor sporters die aan hun herstel werken na een blessure kan mentale training een waardevolle aanvulling zijn. De begeleiding wordt altijd op jouw vraag en jouw situatie afgestemd.

Onze sportpsycholoog Kim kan je helpen bij o.a. de volgende punten:

 • meer zelfvertrouwen krijgen
 • (negatieve) emoties en gedachten de baas zijn
 • omgaan met (tijdelijk) minder motivatie en plezier in het sporten
 • focus en controle houden
 • omgaan met (wedstrijd)spanning, druk en tegenslagen
 • omgaan met nieuwe situaties en omstandigheden
 • omgaan met een blessure

Voor meer informatie zie: www.berkhoutperformancecoaching.nl

Hier lees je ook wat een sportpsycholoog voor een coach of team kan betekenen.

Vergoeding/kosten

Trainingen bij een sportpsycholoog worden momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis informatiegesprek. Een intake/training bedraagt €70,- (btw vrij) en duurt 50 tot 60 minuten.

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256
Podotherapie

Podotherapie

Een podotherapeut is een erkend paramedicus en is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten die zijn ontstaan door een afwijkende voetstand of afwijkend loop- of bewegingspatroon tijdens het sporten.

De podotherapeuten van Podotherapie Rotterdam Capelle behandelen sporters van elk niveau, die klachten hebben aan de voet, enkel, knie, heup en/of rug, maar ziet ook sporters die een advies wensen in het kader van herstel en preventie van blessures of het verbeteren van de sportprestatie.

Een sportblessure kan door meerdere factoren worden veroorzaakt. Een verstoring van de balans tussen de belasting en belastbaarheid is vaak van grote invloed op het ontstaan van de klacht, maar ook het sportschoeisel en de ondergrond kunnen een belangrijke oorzaak zijn in het oplopen van een sportblessure.

Het podotherapeutisch onderzoek is erop gericht de sportspecifieke bewegingen in combinatie met de sportschoen en de ondergrond te analyseren met als doel de oorzaak van de klacht te achterhalen.

Werkwijze

De podotherapeut werkt met de voet of been in de hand om te voelen waar de pijn zich manifesteert. Vervolgens worden de functionele eigenschappen van de voet, knie, heup, bekken en rug bekeken, middels een biomechanisch onderzoek. Er wordt zowel zittend als staand getest en de voetstand en houding wordt gemeten en geanalyseerd. Het looppatroon wordt beoordeeld en zo nodig wordt het onderzoek uitgebreid met een drukmeetanalyse.

Behandeling

De behandelingen van een podotherapeut kan bestaan uit:

 • Aanmeten en vervaardigen van podotherapeutische zolen.
 • Het vervaardigen van correctie en/of ontlasting in de (sport)schoen.
 • Het modelleren en bewerken van siliconen ortheses (beschermend en/of corrigerend teenstukje).
 • Uitvoeren van podo manuele technieken aan voet, enkel en knie.
 • Toepassen van voorlopige therapieën: vilttechnieken.
 • Toepassen van (medical) taping.
 • Geven van schoen-, sok-, en voetverzorgingsadviezen.
 • Vergoeding

De podotherapie wordt vanuit veel aanvullende verzekeringspakketten vergoed. Voor de hoogte van de vergoeding adviseren wij u de polisvoorwaarden na te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Meer informatie zie onze website www.podotherapierotterdam.nl

Maak een afspraak
mailinfo@podotherapierotterdam.nl
telBel 010-4557755
Diëtetiek

Diëtetiek

Bij onze sportdiëtisten kunt u terecht voor behandeling en vragen over voeding gerelateerde problemen. Bij intensieve sport (eventueel op wedstrijdniveau), voor prestatieverbetering, maar ook voor een optimaal herstel na een blessure, kan het samenstellen van de juiste sportvoeding helpen. Samen wordt gekeken naar een voedingsadvies op maat, aangepast op de voedingseisen en wensen binnen uw sport.

U kunt terecht met vragen over:

 • gewichtsproblemen: onder- of overgewicht
 • medische aandoening: diabetes en reuma
 • cholesterol klachten: hoge bloeddruk
 • maag- en darmklachten
 • voedingsadvies voor kinderen
 • voedselovergevoeligheid
 • zwangerschap en borstvoeding

vragen of afspraken maken:

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256
Sportmassage

Sportmassage

Sportmassages hebben een herstellende, maar ook preventieve functie.

Preventief: sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijk inspanning, te doen verminderen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen als pijn of kramp veroorzaken, worden uit de spieren gemasseerd.

Voorbereidend: sportmassage wordt ook gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up.

Herstellend: het effect van vrijwel ieder vorm van massage, is geestelijke en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat massage geeft, zal het lichaam ook sneller herstellen.

Niet sporters:

Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is (sport)massage ook voor niet-sporters ook zinvol.

Maak een afspraak
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909256
Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie is een geschikte manier om onder andere sportblessures die blijven terugkeren goed te behandelen. Omdat de osteopathie op andere vlakken zoekt naar de oorzaak van de blessure dan de fysiotherapeut, kan dit een goede aanvulling zijn voor de weg naar herstel. In de praktijk blijkt de samenwerking tussen fysiotherapeut en osteopaat erg goed te werken.

Osteopathie is een manuele behandelmethode, die zich richt op het behandelen van de oorzaak van de klachten. Het richt zich op de relaties tussen de gewrichten, wervelkolom, organen en andere weefsels van het menselijk lichaam. Voor een fit gevoel moet het lichaam bewegen volgens een natuurlijke balans. Verstoringen van deze balans, bewegingsblokkades genoemd, kunnen voor klachten zorgen.

Voor meer informatie zie www.osteopathiedaandebruijn.nl

E-mail: info@osteopathiedaandebruijn.nl

Telnr: 0614627209

Personal Training

Personal Training

Personal training is de meest effectieve manier om uzelf in topconditie te brengen en te houden.

Een personal trainer is niet alleen een trainer, maar ook uw coach, motivator en inspirator die u stimuleert lichaam en geest in balans te brengen op weg naar een gezonde levensstijl. Samen met u wordt er een persoonlijk programma afgestemd op uw geschiedenis, sportverleden, werk en ritme en specifieke doelen. Zonder dat u er erg in heeft worden binnen mum van tijd gezonde voeding en sporten een gewoonte.

WERKWIJZE:

 • gratis intake gesprek. Hierin worden uw wensen besproken en wordt er een nulmeting uitgevoerd
 • vervolgens wordt er een programma opgesteld van gemiddeld 12 weken om het gewenste resultaat te kunnen bereiken
 • om de zes weken wordt er een tussenmeting uitgevoerd
 • aan het eind van het programma wordt door middel van een eindmeting gemeten of het gewenste resultaat is bereikt

PERSONAL TRAINING IS BEDOELD VOOR MENSEN DIE:

 • weer fit willen worden na een blessure
 • gewicht willen verliezen
 • algehele conditie willen verbeteren
 • meer spierkracht willen ontwikkelen
 • begeleid willen worden naar nieuwe prestaties
 • meer bewegingsvrijheid en stressbestendigheid willen ontwikkelen

Vergoeding/kosten:

Personal training kost €65 euro per training (incl. BTW). De trainingen worden elke dag van de week gegeven, zowel overdag als ’s avonds.