Hardloopblessure

Welkom bij SMC Sparta Rotterdam, dé specialist in fysiotherapie voor hardloopblessures in Rotterdam. Als fanatieke hardlopers begrijpen we hoe belangrijk het voor je is om pijnvrij te kunnen blijven genieten van jouw sport. Met onze deskundige fysiotherapiebehandelingen en persoonlijke begeleiding helpen we je graag jouw blessure te overwinnen en je hardloopprestaties te verbeteren. Lees verder om meer te weten te komen over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het herstel van je hardloopblessure.

Wat is een hardloopblessure?

Hardloopblessures komen vaak voor bij zowel beginnende als ervaren hardlopers. De herhaaldelijke impact van de voet op de harde grond kan leiden tot verschillende soorten blessures, zoals shin splints, hielspoor, achillespeesontsteking en kniepijn. Deze blessures kunnen optreden als gevolg van overbelasting, verkeerde looptechniek, slecht schoeisel of onvoldoende warming-up.

Onze aanpak

Bij SMC Sparta Rotterdam begrijpen we dat elke hardloopblessure uniek is en een persoonlijke benadering vereist. Onze ervaren fysiotherapeuten zullen een grondige evaluatie van je blessure uitvoeren om de oorzaak te achterhalen middels een lichamelijk onderzoek, een loopanalyse en eventueel een echo om daarna een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen. We combineren moderne behandeltechnieken met gerichte oefentherapie om je te helpen herstellen en jouw hardloopactiviteiten veilig te hervatten.

Behandeling en herstel

Ons team van gespecialiseerde fysiotherapeuten biedt een breed scala aan behandelingen voor hardloopblessures. Dit omvat een loopadvies, mobilisaties, anti-gravity training, manuele therapie, oefentherapie, shockwave en andere geavanceerde technieken om de pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en de kracht van de aangedane spieren te herstellen. We richten ons niet alleen op het behandelen van de blessure, maar ook op het voorkomen van toekomstige blessures door middel van advies over loophouding, schoeisel en trainingsschema’s.

Waarom kiezen voor SMC Sparta Rotterdam?

  • Gespecialiseerd in fysiotherapie voor hardloopblessures
  • Ervaren en deskundige fysiotherapeuten
  • Persoonlijke benadering en individueel behandelplan
  • Geavanceerde behandeltechnieken en moderne faciliteiten
  • Focus op herstel én preventie van blessures
  • Locatie in Rotterdam met uitstekende bereikbaarheid

Maak vandaag nog een afspraak bij een van onze specialisten!

Mail of bel ons
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 020 6627244