Bovenarm klachten

Bovenarm klachten komen veel voor bij sporters die bovenhandse bewegingen maken, bijvoorbeeld tennissers of volleyballers. Ook bij beroepen waarbij bovenhands gewerkt wordt kan pijn aan de bovenarm ontstaan.

De meeste klachten stralen uit vanuit het schoudergewricht naar de voorzijde van de bovenarm, waar de biceps zich bevindt. Deze spier bestaat uit twee delen die in de schouder op twee verschillende plaatsen aanhechten. De belangrijkste taak van de biceps is het buigen van de elleboog.

Heeft u last van uw bovenarm?
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel: 010 8909256

MEEST VOORKOMENDE BOVENARM KLACHTEN:

GESCHEURDE PEES

GESCHEURDE PEES

Door een te grote plotselinge belasting kan de pees in een keer geblesseerd raken. Hierbij kan het gaan om een scheurtje in de pees of in het ergste geval een complete afscheuring van de pees.

SLIJMBEURSONTSTEKING

SLIJMBEURSONTSTEKING

Aandoeningen als een slijmbeursontsteking in de bovenarm worden bijna altijd veroorzaakt door overbelasting. Sommige sportblessures zijn juist het gevolg van een plotselinge verkeerde beweging, maar bij een slijmbeursontsteking in de bovenarm zijn het het herhalende bewegingen maakt de patiƫnt al weken, maanden of jarenlang een verkeerde beweging, zij het een heel lichte verkeerde beweging.