Achillespees

De achillespees bevindt zich aan de achterkant van de voet en de enkel, en is een gevoelig onderdeel van ons lichaam. Het is de sterkste pees van ons lichaam die de diepe en oppervlakkige kuitspier met het hielbeen verbindt.

Bij overbelasting ervan of verkeerde (hardloop)schoenen ontstaat er een vervelende en pijnlijke blessure. De ochtend na het sporten begint de blessure vaak onschuldig gekenmerkt door ochtendstijfheid en opstartproblemen. Bij een ontsteking van de achillespees kan het herstel lang duren. Vooral bij hardlopers komt pijn in de achillespees regelmatig voor en is het raadzaam om tijdelijk minder te trainen. Ook is een goede warming-up essentieel. Naarmate u ouder wordt neemt de elasticiteit en de doorbloeding in de achillespezen af waardoor u als sporter langer de tijd nodig heeft om te herstellen.

Meestal kan de pees zich herstellen door een zorgvuldige oefen- en trainingsprogramma opgesteld door uw fysiotherapeut. Door oefeningen te doen, bouwt u de belasting weer heel langzaam op en verbetert u de doorbloeding. Daarnaast is het belangrijk om met een achillespees blessure in beweging te blijven om de spieren en het omliggende weefsel soepel te houden. Rustig fietsen en zwemmen zijn hier perfect voor.

Heeft u last van uw Achillespees?
mailMail onze expert voor een afspraak
telBel vrijblijvend: 010 8909210